menu
EN
NL

Luizenmoeder

Luizenmoeder speelt zich af in een van de meest herkenbare arena’s in Nederland: De absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeer-beheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaaroverdiensten… en luizenmoeders.

Vastberaden om haar nieuwe leven zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe, net gescheiden moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken, ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende “moedermaffia” maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder er aan, ook Hannah niet. Want voordat je het weet zit je in vijf app-groepjes, beheer je het lief & leedpotje en ben je bestempeld tot luizenmoeder.

In ‘Luizenmoeder’ volgen we de ouders en de leraren van de Klimop gedurende het hele schooljaar. Van de eerste schooldag, tot het gevreesde Sinterklaasfeest, chaotische kerst, irritante 1 april en het stressvolle zomerfeest. En er wordt geen enkel cliché geschuwd.

Luizenmoeder is vanaf zondag 14 januari 2018 om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Producenten: Ingmar Menning en Jan-Albert de Weerd

Regie: Jan-Albert de Weerd

Scenario: Eva Aben, Diederik Ebbinge, Ilse Warringa